Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Richard Jomshof om halaslakt!

Här kommer ett klipp från riksdagens talarstol som jag faktiskt missat tidigare! Det är Karlskronaprofilen Richard Jomshof (SD) som talar om de djurplågande religiösa medeltidsmetoderna halal och kosher för att slakta djur. Jag kan bara hålla med Richard i precis allt han säger och hans avslutning på anförandet är absolut lysande!

Det är ju så redan idag att det serveras halalslaktat kött i Karlskronas skolor och de flesta frysta kycklingar du köper på ICA eller i andra affärer också är halalslaktade. En del seriösa företag anger tydligt att det är halalslaktat på förpackningen, men de flesta gör det inte. Sen kan man ju göra som ICA Basic och deras kycklingfiléer och smyga in “halalgodkänd” under vilka ingredienser som ingår i kycklingen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>