Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ännu ett rekord för Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraterna fortsätter framåt i stort sett i alla opinionsmätningar och idag var det dags för nytt rekord i TV4/Novus med 10,2 procent och jag lånar staplarna från Avpixlat så slipper jag göra egna!

Om man ska se något negativt med mätningen är det att den faktiskt skulle ge de rödgröna egen majoritet i Sveriges Riksdag eftersom varken Centerpartiet eller Kristdemokraterna skulle komma över fyra procent och därmed kommer de inte in i riksdagen och dessa röster är bortkastade röster och räknas överhuvudtaget inte vid mandatfördelningen. Skulle detta vara läget innan valet kan man dock helt säkert räkna med att väljare från Moderaterna kommer att stödrösta på de mindre Allianspartierna.

Intressant också att 16,8 procent säger sig vara “osäkra” när en okänd person ringer upp och frågar om partisympatier. Personligen gissar jag att rätt många av de procenten egentligen skulle velat svara Sverigedemokraterna, men det är ännu inte “politiskt korrekt” att göra det för alla i Sverige. Fast det känns verkligen som om det är en ny folkrörelse igång och fler och fler vågar stå för sina åsikter, det är bara att se på besöksantalet på t ex Avpixlat och på hur medlemsantalet i partiet ökar hela tiden, så 15-20 procent röster i valet 2014 är absolut inte orealistiskt ifall inget helt oförutsett händer.

Sverigedemokraterna slår nya rekord igen!

1 comment to Ännu ett rekord för Sverigedemokraterna!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>