Arkiv

Bokbörsen

“Sverige förblir EU:s stora mjölkko”

Johnny Skalin, riksdagsledamot för SverigedemokraternaRiksdagsmannen Johnny Skalin kom idag med en alldeles förträfflig debattartikel i Svenska Dagbladet som heter “Sverige förblir EU:s stora mjölkko” och som givetvis handlar om Sveriges absurda avgifter till Europeiska Unionen (EU). Idag är Sverigedemokraterna det enda parti i Sveriges Riksdag som är öppet kritiska till EU och det ska bli intressant att följa valrörelsen inför EU-valet nästa sommar, som kommer några månader före riksdagsvalet 2014!

Det skulle inte förvåna ett ögonblick om Sverigedemokraterna, som då säkert har minst 20-30 procents stöd om det görs opinionsmätningar om just EU-valet ändå inte får vara med i några TV-debatter eftersom de idag “inte har några platser i EU-parlamentet” (“argument” som innan valet till riksdagen 2010), men idag får sånt trams garanterat helt motsatt effekt.

Vi är många som är EU-kritiska och röstade Nej vid folkomröstningen om medlemskap 1994 och att det inte är det EU Sverige röstade Ja till då förklarade Johnnys kollega Kent Ekeroth mycket pedagogiskt i ett klipp från riksdagen som jag lade upp i Karlskronabloggen för några dagar sedan.

Läs debattartikeln i Svenska Dagbladet och en eloge till tidningen som tillåter kommentarer och det är bara att sortera kommentarerna efter “Bäst betyg” så ser man vad tidningens läsare tycker!

Svenska Dagbladet: “Sverige förblir EU:s stora mjölkko”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>