Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Slut med kontanthantering

De flesta banker väljer efterhand att inte längre hantera kontanter i kassorna på kontoren och senast i raden att införa detta var Swedbanks kontor i Wachtmeister för knappt en månad sedan. Jag trodde dock att de behöll möjligheten att växla till sig utländsk valuta i kontanter, men även denna möjlighet är nu borta och det blir säkert fler bankkontor som följer efter. Jag förstår helt varför kontanthanteringen tas bort och jag tycker det är bara bra och själv använder jag i princip aldrig kontanter utan bara kort, oavsett om jag är i Sverige eller i Kina. Det fungerar ungefär på samma sätt i Beijing som i Karlskrona och jag använder alltid mitt kinesiska kort om jag handlar i de större varuhusen eller äter åtminstone på större restauranger.

Dagens bild får bli från Forex nyöppnade kontor, nästan granne med Swedbank på Borgmästaregatan där man i sina olika reklamslogans spinner rätt ordentligt på att bankerna slutat med kontanthantering. Det händer ju ibland att man behöver lite utländsk valuta vid resor, men alla kort fungerar ju t ex både på Kastrup och Arlanda och det finns växlingskontor både där och på de flygplatser man kommer till där man kan använda sina kort för att växla. Det är ju enkelt att räkna ut att det även finns andra anledningar till att nya Forexkontor dyker upp som svampar ur jorden överallt och det finns väl t o m redan i Karlskrona ett konkurrerande bolag som öppnat växlingskontor i SiriuspalatsetRonnebygatan?

Forex på Borgmästaregatan i Karlskrona

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>