Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Janne Lindello in memoriam från 1997

Jag hittade idag ett nyligen upplagt klipp på YouTube  med numera tyvärr avlidne Karlskronaprofilen, poeten, modelltågssamlaren mm Janne Lindello från en Sydnytt-intervju 1997 och det väckte en del minnen, för jag träffade Janne bara minuter innan intervjun gjordes i Wachtmeister galleria när han gick omkring och sålde sin andra bok “Det brinner på Polhemsgatan”.

Janne var en mycket speciell person som jag kände lite grann och vi hade många intressanta diskussioner när vi träffades ibland under hans vandringar från Polhemsgatan in till centrum eller i andra riktningen. Periodvis delade vi också intresset för löpning, men Janne sprang alltid sina rundor på egen hand, bl a ut till Nättraby och tillbaka som var en av de “egna “halvmaror” han nämner i intervjun med Peter Kullring nedan. På senare år var det mest kortare löpningar till och från centrum som gällde.

I inslaget nedan var Janne 45 år och han kom lite senare med ytterligare en diktsamling år 2004, “Släckningsarbete” som han sålde slut på rätt snabbt om jag minns rätt. Första boken var annars “Sviten om budbäraren” som kom 1994. Jag har naturligtvis alla tre böckerna med dedikationer i bokhyllan och jag minns att vi ibland diskuterade jag skulle hjälpa honom med ett översättningsprojekt som tyvärr aldrig blev av, dels p g a mitt delvisa boende i Beijing och sen föll detta naturligtvis när Janne tyvärr gick bort alldeles för tidigt vid endast 59 års ålder i oktober 2011.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>