Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Grön Ungdom vs. SDU 0-10

Om du har gott om tid att slå ihjäl kan jag rekommendera nedanstående debatt mellan Björn Lindgren från Grön Ungdom (Miljöpartiet) och Gustav Kasselstrand från SDU (Sverigedemokraterna). Det är en och en halv timmes debatt som hölls på en skola i Linköping för en kort tid sedan.

Jag har själv inte orkat lyssna på hela debatten för det är svårt att förstå att det överhuvudtaget kan finnas så totalt verklighetsfrånvända människor som “miljömupparnas” representant. Gustav Kasselstrand är alltid bra och han sitter garanterat i riksdagen efter valet 2014. Han var på besök i Karlskrona i höstas och höll en föreläsning som jag tyvärr inte hade möjlighet att vara med på, men jag har hört honom flera gånger tidigare på nätet och han är alltid lika påläst i debatter. Typiskt också för vänsterextremister, att när argumenten tryter, drar de fram invektiv som “järnrörsdemokrater” och liknande som de inte förstår får helt motsatt effekt för åhörarna.

1 comment to Grön Ungdom vs. SDU 0-10

  • Erik

    Såg hela förut, som du skriver vann Kasselstrand ganska rejält. Han var uppenbart mer slipad retoriskt, han var lugn, sansat och påläst.

    Enda svagheten kanske var att han i och med sitt lugn och mer logiska aproach verkade lite, inte väldigt, tråkig.

    Skulle säga 1-9, just pga att det är viktigt att vara underhållande också, Grön ungdom var något mer levande liksom men som sagt förlorade hårt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>