Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Myten” Ullenhag besökte SFI Karlskrona

Igår fick SFI (Svenska För Invandrare) i Karlskrona celebert besök av integrationsministern och floskelsprutan Erik “Myten” Ullenhag från Folkpartiet. Som vanligt blev det inget vettigt sagt, förutom en massa totalt meningslösa floskler om hur han och regeringen tror de ska kunna förbättra den sedan länge havererade SFI-utbildningen.

4 comments to “Myten” Ullenhag besökte SFI Karlskrona

 • Fd Ka-bo

  “För en del är det första besöket i en skolbänk”.
  Tillåt en fåkunnig att ställa frågan: VAD finns det för jobb i Sverige för någon som helt saknar utbildning??
  Det verkar som om Ullenhag har övertagit den berömda floskelgeneratorn från källaren på Sveavägen 68.
  Ullenhag sprutar numera floskler – och från sossarna är det dödstyst..
  Dera nya, säkerligen heldigitala, generatorn kanske är driftklar när valrörelsen inför 2014 startar?
  Det förspors ju att trojkan Damberg, Baylan och Johansson (Ylva) funtar på nåt i hästväg..

  • Karlskronabloggen

   Svaret är att det kommer inte att finnas några jobb för merparten av de som kommer till Sverige idag. Jämför exempelvis med Kanada som bara tar emot invandrare med bra utbildning som har något att tillföra landet. SFI är ett stort skämt där man bland dessa “asylsökande” som gör “första besöket i en skolbänk” även placerar invandrare från andra kontinenter som har universitetsexamen och jobbat 20 år i kvalificerade yrken i hemlandet. Det säger sig ju självt att detta inte kan fungera.

 • Fd K-a-bo

  Jag läser regelbundet även på sossesiter. Det enda som man tydligen tror att det är en kioskvältare är att skall till fler coacher, stödjare etc
  Exempel: http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=515&blogg=58903
  Varför fler förmedlare när det inget finns att “förmedla”??
  Jobben först, förmedlandet sen, finns det jobb löser sig nog “förmedlandet” av sig själv..
  Det är inte fler byråkrater vi behöver!

 • Karlskronabloggen

  Håller med dig helt, just “jobb-coacherna” är bara ett i raden av alla påhittade dyra nya försök till integrering som från början är dömt att misslyckas och det av två anledningar.

  För det första finns det i princip inga jobb att förmedla i Sverige idag och för det andra att till den typen av “invandrare” som till största delen kommer idag är det naturligtvis helt omöjligt, eftersom de inte har någon utbildning överhuvudtaget från sina hemländer.

  Precis som det framgår i reportaget med 30-40-åringar på SFI och “- För en del är det första besöket i en skolbänk”. Om man ska se något positivt är det att gammelmedierna inte längre hymlar med att det rör sig om analfabeter och lågutbildade “nysvenskar” till skillnad mot tidigare, då det alltid sas att det var läkare, civilingenjörer, raketforskare och allt möjligt “hitte på”.

  Det fåtal välutbildade invandrare som kommer idag har inga problem att skaffa sig jobb på egen hand om de vill och behöver givetvis ingen hjälp av några påhittade “jobb-coacher”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>