Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fabriksboden byter ägare?

Jag blev lite förvånad när jag gick förbi på Fisktorget idag och såg att Fabriksboden fr o m idag den 5 februari har stor utförsäljning p g a “ägarbyte“. Det kan ju vara så att det stått eller hörts något om detta i gammelmedierna (som jag inte följer), men jag hittar ingenting när jag “googlar”.

Detta är ett av Karlskronas äldsta familjeföretag som varit i familjen Katzmans ägo i snart hundra år och de äger väl fortfarande även huset där affären ligger i bottenplanet. Företaget startades av Benjamin 1919, sonen Marcus tog över 1954 och hans son Peter 1985.

Jag vet inte om det är ett ägarbyte inom familjen igen eller om det nu kommer helt nya ägare? Jag känner bara Peters trevliga storasyster Irene som jag var skolkamrat med och på senare år lärde jag även känna deras supertrevliga pappa, som numera tyvärr är borta.

Fabriksboden byter ägare?

Fabriksboden byter ägare?

2 comments to Fabriksboden byter ägare?

  • Fd K-a-bo

    Trevliga bilder..
    Jag lovar inget, men jag har en hel del bilder, tagna på 60-talet av mig. Svartvita förstås.
    Finns de bara kvar efter alla mina flyttar, 16-17 st, kan du få ta del..

  • Karlskronabloggen

    Ja, det vore ju kanon att få se sådana bilder! Det finns inte så många sådana bilder från affärer sparade överhuvudtaget. Föreningen Gamla Carlscrona har fått ett arkiv med bilder från hela Trossö, men det är mest gatorna som dokumenterats och inte affärerna.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>