Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Minns ni U-båten på Stortorget?

Dagens gamla bild kommer från Ristorgsbacken upp mot Stortorget med Trefaldighetskyrkan i bakgrunden. Huvudmotivet är dock den s k U-båten där män och kvinnor kunde uträtta sina naturbehov under sina besök på “staun”. Jag vet inte hur det var för damerna, men herrarna fick betala en symbolisk summa för att uträtta “det stora behovet” medan det annars var gratis. Jag var nog nere där någon enstaka gång och minns den fräna doften av urin. Den som tog betalt av de som behövde uträtta “det stora behovet” hos herrarna kallades allmänt “Karldassfurstinnan“. U-båten stod klar 1940 och revs, eller snarare fylldes ut, sommaren 1997 och kan säkert vara ett intressant område för kommande generationers arkeologer att göra fynd i!

Minns ni U-båten på Stortorget?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>