Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Raset för dagspressen fortsätter!

En trevlig nyhet från igår är att raset för dagspressen fortsätter i oförminskad takt enligt de undersökningar som företaget Orvesto gör efter varje kvartal! Kvällspressen minskar mest och Aftonbladet med över 15 procent, vilket är mycket glädjande! Året innan minskade tidningen med 23 procent i upplaga.

Vad var det han sa Jan Helin: “Den är för billig. 13 spänn för ett så härligt hantverk som vår printutgåva är mycket billigt jämfört med andra tidningar och tidningar i andra länder. Tänk: En kopp kaffe kan kosta 29 spänn, hur länge varar den och hur mycket smartare har den gjort dig? Jämför det med 13 spänn för Aftonbladet med Sportbladet och Nöjesbladet”

Läsarna delar uppenbarligen heller inte hans åsikter eftersom upplagan mer än halverats sedan han tillträdde som chefredaktör och ansvarig utgivare år 2008. Senast jag köpte Aftonbladet minns jag att den kostade “10 spänn”, så det var rätt många år sedan.

Anledningen är givetvis att dagspressen undanhåller information om vissa typer av nyheter, vinklar sina artiklar så de blir politiskt korrekta och ibland t o m blåljuger om vissa nyheter. Så länge fler och fler hittar till ocensurerade nyhetsförmedlingar som Avpixlat och Fria Tider så kommer självklart upplagorna att rasa. Enda sättet att stoppa raset är att skriva om verkligheten i dagens Sverige och inte bara om en massa ickenyheter och förljugna artiklar som inte speglar verkligheten.

4 comments to Raset för dagspressen fortsätter!

 • Fd K-a-bo

  Har är festlig, Helin…
  Ett typiskt exempel på de tre aporna, inte se, inte höra, inte säga nåt vettigt..
  Vad har tillägnat sig om vad som händer i mediavärlden just nu? Inget..
  AB tappar läsare i en allt stridare ström, senast -15%, en rätt stor siffra i detta sammanhang och Helin tycker att blaskan är “för billig”??
  Har Helin inte tillägnat sig ens de grundläggande ekonomiska teserna?
  Han säljer en dålig vara för ett för högt pris! Kunderna är inte villiga att betala 13 spänn(?) för hans alster som idag mest innehåller trams.. Så enkelt är det.

  (Jag har själv inte betalat för en kvällstidning på 30år! Att jag köpte kvällstidn, iofs Expressen, dessförinnan berodde nog mest på att tjejen i kiosken var en fd modell!)

 • Karlskronabloggen

  Ja, helt riktigt, Jan Helin verkar inte ha den minsta koll på hur ekonomin fungerar.

  Tyvärr är det nog så att Sju(k)klövern kommer att gå in med någon form av ytterligare bidrag för att rädda tidningarna. Fredrik Reinfeldt var ju nyligen på besök hos Jan Helin på Aftonbladet för att diskutera “kvalitetsjournalistik”, vilket väl är så långt ifrån Aftonbladets journalistik man kan komma. Dock ska troligen den politiskt korrekta journalistiken räddas till varje pris.

 • Nalli

  13 kr för en blaska!!! den summan får man många meter toalettpapper för och på köpet ingen trycksvärta där bak.

 • Karlskronabloggen

  Helt riktigt Nalli 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>