Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vad ska ske här och skulle vi agerat?

Idag blir det många Dagens Bild och här kommer den första från Stortorget på förmiddagen när vi var där för att köpa äpplen. För mig som inte läser eller följer censurerade gammelmedier skulle det vara kul att veta vad som kommer att ske i detta stora vita tält som är uppsatt mitt på torget?

Sen en helt annan fråga, för medan vi plockade äpplen såg jag en äldre herre som plockade bland tulpanerna (35 kronor buketten) och jag såg hur han stoppade en innanför jackan innan han sen även köpte en bukett. Även en annan besökare som är en rätt känd Karlskronaprofil jag känner flyktigt noterade detta och frågade om jag också såg det. Vi pratade lite om vi skulle säga till handlaren, men det slutade med att vi inte gjorde det.

Jag vet inte vad som är rätt eller fel i ett sådant läge? Här var det en äldre “pursvensk” (för att citera Ulf Nilson) herre i 70-årsåldern som sen körde iväg i sin nya bil och säkert var lycklig över att ha sparat 35 kronor, men vi tyckte ju båda att det var för jävligt agerat så kanske borde vi sagt till, men man vet aldrig vilken reaktion från snattaren något sådant skulle leda till.

Vad ska ske här och skulle vi agerat?

2 comments to Vad ska ske här och skulle vi agerat?

  • Var ni rädda att 70-åringen skulle slå ner er? Självklart skulle ni sagt ifrån. Vi kan inte bara stå och titta på när någon stjäl, som om sånt beteende vore helt OK. Då blir det lätt accepterat som norm i samhället som snabbt skulle spåra ut.

  • Karlskronabloggen

    Ja, du har nog rätt i just detta fall Bertil och vi träffades faktiskt lite senare på torget och pratade om det och vi borde nog gjort handlaren uppmärksam på snatteriet i just detta fallet.

    Sen är väl det “svenska” samhället redan på väg att spåra ur som jag ser och i många liknande fall skulle jag överhuvudtaget inte vilja bli inblandad av många olika skäl, så där skulle jag helt klart inte sagt ett ord, men här borde vi åtminstone gjort handlaren uppmärksam på vad som hänt så hade han sen fått agera som han ville!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>