Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

SVT tvingas be Avpixlat om ursäkt!

Avpixlat hade för en vecka sedan en artikel om den naive ICA-handlaren i Kaxås i Jämtland som på sin Facebooksida med en handskriven skylt hälsade nyinflyttade välkomna till orten. Artikeln handlade enbart om just handlarens obegripliga naivitet och Avpixlat menade att han borde ta kontakt med en kollega i Glava i Värmland, där det nu bara efter någon månad pratas om nedläggning av ICA-affären (se Victoria Wärmlers artikel). SVT påstår i första delen av klippet att handlaren i Kaxås skulle blivit mordhotad av Avpixlat, vilket naturligtvis är totalt nonsens eller rent av påhittat för att misskreditera Avpixlat. SVT tvingas sedan i nästa nyhetssändning dementera uppgifterna och be Avpixlat om ursäkt.

Om något sådant skulle förekomma på Avpixlat skulle jag överhuvudtaget aldrig länka till varken den eller Fria Tider som är helt rumsrena nyhetsförmedlingar av ocensurerade nyheter. Jag förstår att gammelmedierna är otroligt rädda efterhand som fler och fler upptäcker var de kan läsa ocensurerat och det är bara se på alla neddragningar på tidningsredaktioner som sker hela tiden. Tidigare i veckan var det Uppsala Nya Tidning som tvingas avskeda 13 anställda och det kommer naturligtvis att fortsätta så länge gammelmedierna väljer att undanhålla nyheter, mörklägga fakta och vinkla sina artiklar så det passar den politiskt korrekta agendan.

Både Avpixlat och Fria Tider är nu större än t ex Sydsvenskan på nätet och växer stadigt!

Överst de två klippen och under sedan några relaterade artiklar, bl a Avpixlats första artikel.

Relaterat:

Avpixlat: “Bo Oskarsson borde ringa sin Icahandlarkollega i Glava”

Avpixlat: “Grova lögner i Aftonbladet och SVT”

Avpixlat: “SVT tvingas dementera uppgift om dödshot på Avpixlat

Victoria Wärmler: “Affärsfiasko i Glava”

Nya Wermlandstidningen: “Macken och ICA kan läggas ned”

2 comments to SVT tvingas be Avpixlat om ursäkt!

  • Nalli

    ” SVT tvingas be Avpixlat om ursäkt!”

    Vad skönt att höra att Gammelmedian fick krypa till korset.

  • Karlskronabloggen

    Ja, det är väl första gången någonsin detta hänt, men också på något sätt ett erkännande av Avpixlat som en seriös nyhetsförmedling eftersom SVT fick krypa till korset och erkänna sitt misstag eller rena lögn!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>