Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mycket intressant opinionsmätning igen!

Dagens intressanta opinionsmätning kommer från Sentio där Sverigedemokraterna får 14 procent och slår All-Time-High i någon mätning. Sverigedemokraterna är nu nästan dubbelt så stora som Miljöpartiet och bara för ett år sedan var förhållandet ungefär det motsatta. Det kommer givetvis att vara tyst som i graven över denna undersökning, precis som det är tyst om Miljöpartiets halvering.

Nu har ju självklart inte Sverigedemokraterna tagit särskilt många väljare från just Miljöpartiet utan från Socialdemokraterna och Moderaterna. Fast det är faktiskt intressant att mer än hälften av de anställda på Sveriges Radio och Sveriges Television röstar på det mest vänsterextremistiska alternativet Miljöpartiet och trots allt de tillrättalägger och (rent ut skrivet) ljuger om Sverigedemokraterna i media som ska vara “politiskt oberoende” så har folk nu börjat hitta alternativa medier och får reda på hur verkligheten ligger till.

Hela scenariot påminner faktiskt lite om när Berlinmuren och hela kommunismen föll i Östeuropa och det är självklart en förhoppning att samma sak inträffar i den sista Sovjetstaten Sverige. Sen kommer siffrorna att stiga mer framöver ju fler som kan ta del av Jimmie Åkessons totala fotknölssågning av Fredrik Reinfeldt i partiledardebatten i riksdagen. Finns en länk längre ned här.

Sentio januari 2013

 

Kommer en del relaterade länkar senare från de alternativa medier som skriver om rekordet!

5 comments to Mycket intressant opinionsmätning igen!

 • Nalli

  Tårarna trillar i skvätt efter skvätt ,men av glädjetårar 14%.

  • Karlskronabloggen

   @ Nalli och Mahound

   Det lär hinna bli betydligt mer innan Val 2014 om inget speciellt händer. Bara en sån grej som Jimmie Åkessons totala tillintetgörande av Fredrik Reinfeldt i partiledardebatten gav garanterat ett stort antal tusen nya röster eftersom det direktsändes både på TV och på nätet och det är alltid många nya som upptäcker dessa sändningar. Sen väljer givetvis gammelmedierna att helt ignorera detta i sina nyhetssändningar utan försöker bara hitta negativa vinklingar, men det hjälper inte, för nu är verkligen bollen i rullning!

 • Mahound

  2010 var Sentio – tillsammans med Ipsos – närmast det faktiska valresultatet!

 • Ugglan

  Tidigare har jag tippat på 12-15% för SD i valet 2014. Nu är jag beredd att justera upp siffrorna till intervallet 15-20%, och i bästa fall toppar SD på 25%. Inte alls omöjligt för ett parti som siktar på att bli en folkrörelse.

  Det börjar så smått att knaka i fogarna hos främst Moderaterna och Centern, om man hör vad deras kommunalråd och kommunpolitiker tycker och tänker om Sveriges fullständigt ansvarslösa migrations politik. Bland främst moderata väljare borde SD kunna inhösta en hel del röster. LO-kollektivet inom SAP och VpK bör också dra öronen åt sig, i och med att det är deras känväljare som drabbas mest av nedskärningarna inom välfärdssystemet. I det läget Sverige befinner sig i, måste man ställa grupp mot grupp. Varför skall en svensk som betalat skatt i hela livet till det solidariskt skattefinansierade välfärdssystemet få sämre pension på åldernns höst än en nyanländ “flykting”? Realkapitalet är inte oändligt.

 • Karlskronabloggen

  @ Ugglan – Ja, det kan mycket väl bli 20-25 procent och då gäller det ju Sverigedemoraterna hittar vettiga personer, speciellt till Riksdagen eftersom de då skulle fyrdubbla sina platser från 20 till 80 ledamöter.

  Håller också med om det börjar likna en folkrörelse för det är fler och fler som nu vågat “komma ut ur garderoben”, blir medlemmar och börjar stå för sina åsikter! Bland dessa gäller det att hitta duktigt folk som kan ställa upp och jobba politiskt!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>