Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mycket trevlig föreläsning av Mattias Karlsson och Per Ramhorn

Igår kväll var jag på en mycket trevlig föreläsning i en helt fullsatt restaurang i Karlskrona! Det var de två riksdagsmännen från Sverigedemokraterna, Mattias Karlsson och Per Ramhorn som höll en utbildning för lokala partimedlemmar och partisympatisörer. Det blev tyvärr lite förändringar i programmet eftersom deras tåg var inblandat i en dödsolycka (eller om det var självmord) i Bredåkra, så de fick sitta i tåget och vänta tills polisen var klara, men kom sedan en och en halv timme försenade! Det var dock en timmes trevlig stämning med diverse information innan de kom och sedan hann vi hugga in på den mycket goda maten innan de var framme!

Per Ramhorn

Per Ramhorn

Per Ramhorn har jag sett enstaka gånger i riksdagen och han började med att prata om Sverigedemokraternas program för den långsamt havererande äldreomsorgen, vilket var intressant med tanke på hans långa erfarenhet som yrkesman just i äldreomsorgen och det var många frågor som kom från oss som deltog.

Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Sen tog Mattias Karlsson över och pratade om Sverigedemokraternas socialkonservativa ideologi och det var 45 minuter som borde vevas i svensk TV för att få folk att förstå att den bild som ges av Sverigedemokraterna i exempelvis censurerade SVT och TV4 är totalt falsk. Mattias är grymt bra och jag minns när han satte Fredrik Reinfeldt ordentligt på plats på Publicistklubben strax efter valet 2010. Näst Jimmie Åkesson och Richard Jomshof, som båda totalt ÄGER alla debatter eller intervjuer de deltar i, oavsett om det är i riksdagen, radio eller TV, så ligger inte Mattias långt efter. Sen gillar jag även David Lång som fått in några riktiga fullträffar från riksdagens talarstol. Fast självklart är alla 20 Sverigedemokrater i riksdagen precis lika viktiga inom sina olika områden, utan att behöva nämna någon mer vid namn, liksom givetvis alla lokalpolitiker.

Gammelmedierna börjar nu mer och mer bli helt desperata i sina försök att svartmåla Sverigedemokraterna, men för mig är det helt obegripligt att de inte förstår att det får helt motsatt effekt? Först var det tramset om  “järnrören” som hände innan partiet kom in i riksdagen, sen var det att det var konstigt att Johnny Skalin har en rysk fru (Stellan Bojerud har för övrigt en fru från Laos) och senaste tramset var om riksdagsmannen Thoralf Alfsson i någon Kalmarblaska som tyckte det var konstigt att han tillbringade riksdagledigheten utomlands för Sverigedemokrater bör tydligen hålla sig inom Sveriges gränser. Totalt sinnessjukt!

För egen personlig del har jag till och från levt i Kina senaste fem åren och älskar både landet och min kinesiska fru, men jag förstår ingenting vad det skulle ha med Sverigedemokraternas politik att göra? Det är bara att läsa partiprogrammet och jag tyckte Mattias klargjorde det mycket väl i sin föreläsning, självklart är det så att kommer man till ett nytt land så anpassar man sig efter det landets regler och lagar och min fru är helt “svensk” i Sverige och jag blir lika enkelt “kines” i Kina, däremot ska man INTE, som i dagens overkliga Sverige ens kunna begära att få särrättigheter eller särlagstiftning baserad på en bisarr politisk medeltidsdeologi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>