Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bojkott av ICA-affärer kommande helg

Stefan Torssell är en ypperlig krönikör på Sveriges bästa nyhetsförmedling Avpixlat som nu manar till bojkott av ICA-affärer under kommande helg med anledning av Katarina Mazettis absurda hatkrönika (“Mazettigate“) i mattidningen ICA-Kuriren. ICA, ICA-Kuriren och deras gemensamma ägare Hakon Invest står tydligen bakom det som skrevs i krönikan eftersom de vägrar alla former av genmäle.

För min del spelar det mindre roll, jag slängde mitt alldeles nya ICA-kort i morse och är mycket besviken både på ICA och den lokale ICA-handlaren som inte svarat på mail om sin åsikt om krönikan, så för min del handlar jag inte mer på ICA. Lite trist, för det är den klart fräschaste mataffären i Karlskrona, men tar man inte avstånd från sådana bisarra påståenden som Mazetti kom med i “krönikan” handlar jag hellre någon annanstans.

Sen härmade jag faktiskt Expressen lite och det är mitt numera obrukbara ICA-kort i rännstenen på bilden, ungefär samma typ av bild Expressen använde sig av i ett annat sammanhang för drygt två år sedan.

Bojkott av ICA-affärer kommande helg

Stefan Torssell: “Icakurirens hållningslöshet”

Thoralf Alfsson: “Aktion mot ICA-Kuriren”

2 comments to Bojkott av ICA-affärer kommande helg

 • Tjalle

  I Gomorron Sverige fick Mazetti förklara att hon utsatts för “näthat” pga sin krönika.
  Mazetti menade att “krönikan var snäll och handlade bara om vad det egentligen är att vara svensk” och att det “omedelbart klickade i gång på hatsajterna som finns på nätet”.
  Och ingen reporter hade något att invända mot denna lite förvanskade framställning. Inte ett pip.

  Att krönikan var snäll sade hon utan att rodna, tvärtom, hon såg rätt så stolt ut över att äntligen vara med bland de Stora Antirasisterna (“tänka sig, jag är utsatt för näthat, vad mysigt !”) som annars bara finns på kvällstidningarnas redaktioner.

  Jag läste också de första hundra kommentarerna på ICA-kuriren och fann utnämningen till “jubelidiot” att vara det grövsta här ?
  OK, det var väl också någon som betecknade henne som “bensinmacksförfattarinna”, kanske inte så snällt ? Men är det hat ?

  PS. Jag såg i Aktuellt i går ett 10 (TIO !) minuters inslag om två “svenska” terrorister i Somalia och om hur UD inte gjort tillräckliga insatser för dessas välbefinnande.
  Där ingen betvivlade svenskheten hos dessa och terroristutbildningen jämfördes nästan med att vara på scout-läger ?

 • Karlskronabloggen

  “Näthatet” är det helt klart Katarina Mazetti själv som står för i och med sin totalt förvirrade och bisarra “krönika” i ICA-Kuriren.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>