Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Åsa Linderborg ohotad som “Sveriges sämsta journalist 2012”

Som jag skrivit om tidigare hade riksdagsmannen Thoralf Alfsson på sin populära blogg en omröstning om “Sveriges sämsta journalist 2012” och det blev som väntat Åsa LinderborgAftonbladet som vann överlägset före David Baas på Expressen följd av Oisin Cantwell och Anders Lindberg, båda på Aftonbladet. Thoralf fick in över 1100 röster under den vecka omröstningen pågick. För egen del röstade jag på Anders Lindberg, som helt genomgående skriver de mest verklighetsfrånvända ledarkrönikor jag någonsin läst, men det var rätt naturligt att Åsa Linderborg vann, med tanke på hur aktuell hon varit senaste tiden. Skriver inga kommentarer själv utan hänvisar till tre andra krönikor som till stor del handlar just om vinnaren!

Thoralf Alfsson: “2012 års sämsta journalist utsedd”

Stefan Torsell: “Aftonbladets kulturfiasko”

Lars Vilks: “1600: De linderborgska hoten och andra”

Dick Erixon: “Islamisternas hot sätter tonen”

 

2 comments to Åsa Linderborg ohotad som “Sveriges sämsta journalist 2012”

  • Ugglan

    Ett välförtjänt omdömme, även om jag tycker att vänsterfascisten David Baas borde ha haft lite bättre procentsiffror.

  • Karlskronabloggen

    Ja, alla på listan hade varit välförtjänta vinnare, sen var det många som saknades t ex Lena Sundqist (TV4), Daniel Swedin (Aftonbladet), Ann-Charlotte Martéus (Expressen), Britta Svensson (Expressen) och Hans Bühlow eller Elina Gustafsson på Sydöstran (för att ta två lokal oförmågor), men de har kanske mest gjort enstaka bottennapp under 2012 liksom flera av de som hamnade långt ner i omröstningen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>