Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Stödet för Sverigedemokraterna ökar än mer!

Opinionsinstitutet Novus gör varje månad en sammanvägning av de olika institutens olika mätningar och den bekräftar trenden att Sverigedemokraterna ökar starkt, trots det som gammelmedierna försöker beskriva som “skandaler”. För egen del har jag inte sett några “skandaler”, men visst uppträdde Kent Ekeroth och Erik Almqvist olämpligt, men det var för över två år sedan och innan de satt i riksdagen. Lars Isovaara körde rullstol på fyllan, glömde sin väska och uppträdde olämpligt, men tog sen själv konsekvensen och avgick som riksdagsman. De två andra “skandalerna” med Jimmie Åkesson i peruk med en Toblerone och att Johnny Skalin hittat kärleken i Ryssland är ju bara pinsamma försök av gammelmedier att misskreditera Sverigedemokraterna, vilket för alla normalt tänkande människor får precis motsatt effekt mot den gammelmedierna eftersträvar.

Det är fler riksdagsmän från andra partier som gjort betydligt värre saker, men fortfarande sitter kvar i riksdagen. Utan att nämna namn har vi socialdemokraten som med neddragna byxor skrek “Knulla, knulla, knulla för fan” utanför sin riksdagskollegas lägenhet så att hon fick tillkalla riksdagens vakter och givetvis även moderaten som på fyllan körde barnvagn mitt i gatan i Stockholms centrum och blev gripen av polis. Båda dessa har fortfarande tunga uppdrag i riksdagen och det är betydligt värre “skandaler”.

Novus sammanvägande undersökningen med riksdagspartierna sorterade i ordning från längst till höger till längst till vänster!

Moderaterna – 29,8 %
Folkpartiet – 5,9 %
Kristdemokraterna – 3,6 %
Centerpartiet – 4,1 %

Sverigedemokraterna – 8,9 %

Socialdemokraterna – 32,3 %
Vänsterpartiet – 5,6 %
Miljöpartiet – 9,1 %

Lyssna: SD stärkte sitt stöd under hösten
Sveriges Radio: “Stödet för SD stärktes trots skandalerna”

 

3 comments to Stödet för Sverigedemokraterna ökar än mer!

 • Tjalle

  Ökar ?
  Trots att svenska medias ranglista över de tio viktigaste politiska händelserna i världen 2012 verkar vara:
  1. Järnstångsskandalen
  2. Järnstångsskandalen
  3. Järnstångsskandalen
  4. Järnstångsskandalen
  5. Järnstångsskandalen
  6. Järnstångsskandalen
  7. Järnstångsskandalen
  8. Järnstångsskandalen
  9. Järnstångsskandalen
  10. Inrikeskriget i Syrien/Järnstångsskandalen (delad plats)

  Gott Nytt 2013 !

  • Karlskronabloggen

   Ja, “skandalen” som inte ens var någon skandal och som gammelmedierna drog upp till enorma proportioner fick totalt motsatt effekt i form av ett allt större stöd för Sverigedemokraterna.

   T o m ett barn inser ju att detta inte är någon “skandal” om man jämför med liknande händelser inom de andra partierna de senaste åren och här var det ju en händelse som inträffade för flera år sedan som Expressen tydligen hållt på i två år, men här sköt de sig ju verkligen själva i både sin egen fot och de andra gammelmediernas fötter.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>