Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Herman Lindqvist skriver som Richard Jomshof (SD) talar

Jag hittade en intressant passus i Herman Lindqvists senaste krönika i Aftonbladet som jag citerar nedan. Det han skriver stämmer till hundra procent och är ett tabubelagt ämne t o m i Sveriges riksdag. Jag har hört Sverigedemokraternas Richard Jomshof framföra exakt dessa åsikter i skoldebatter i Riksdagen, med han bemöts bara av en massa floskler om socioekonomiska skäl och barnfattigdom från vänsterkanten och skolminister Jan Björklund från Folkpartiet kallar såna åsikter för trams och har mage att jämföra dagens “Sverige” med Singapore, dit det i princip bara flyttar rika, intelligenta och välutbildade asiater och europeer så att Singapore har världens bästa skola är självklart om man är något så när insatt i ämnet och jämförelsen med dagens Sverige är totalt absurd.

Herman Lindqvist:

“En gång hade svenska lärosäten gott rykte i världen. Nu sänks de akademiska kraven undan för undan på universiteten och skolornas resultat ligger på Balkannivå. Ingen ansvarig politiker vågar uttala att ett av huvudskälen till de dalade resultaten är att allt för många nyanlända elever drar ner medeltalen. Hur skulle de kunna hänga med? För fyrtiofem år sedan var antalet utlandsfödda i Sverige några få procent, i dag är de cirka 15 procent. I vissa kommuner är procenten mycket högre, som Malmös 31 procent. I Göteborg är var femte invånare utlandsfödd. Problemet är att de problem som uppstått som en följd av sakernas tillstånd, inte får benämnas problem.”

Aftonbladet (hela krönikan): “Vi överlevde domedagen än en gång”

Relaterat:

Avpixlat: “Herman Lindqvist gör nedslående bokslut över Sverige inför årsskiftet”

2 comments to Herman Lindqvist skriver som Richard Jomshof (SD) talar

 • Tjalle

  Problemet är det enorma hyckel som omger detta förbjudna tema.
  Som Lindqvist pga ålder och hemvist numera inte behöver ta hänsyn till.
  Jag ser också på Merit Wagers blogg att tom Reinfeldt börjar “vackla” lite nu ???

  Missförstå mig inte nu !
  Om jag bodde i ett land där folk pga diverse omständigheter dödades i parti och minut och överallt så skulle jag nog se mig om efter ett drägligare land. Och hörde jag då talas om Sverige där inga krav utom en någorlunda snyftframkallande asylhistoria eller “taskiga levnadsförhållanden” så skulle jag nog försöka ta mig hit.
  Ett helt naturligt beteende alltså och ingen skugga över dem som försöker !

  Däremot över dem som menar att trots de något stressiga förhållandena i hemlandet så går barnen dagligen genom bombhagel till en intakt skola där de åtnjuter en svenskanpassad utbildning i alla ämnen och har hemma igen också tid och plats att göra alla läxor så att inga extraåtgärder behövs för dem här. För det har vi ju inga medel till !!!
  Trots att vi har sååå bra statsfinanser !!!
  Och som lösning på eventuella skolproblem inför ju vi …. ett nytt betygsystem !!!

  Och skugga över dem som menade att “nysvenskar har ju en sån bra utbildning !” och därvid hänvisade till en undersökning på nätet.
  Då jag är lite misstrogen tog jag reda på undersökningen.
  Och hittade i topp: Kineser, nordbor, holländare och tyskar !
  Quelle surprise !

  Jag ser också att länstidningen börjar artikelserien “Ett Blekinge för alla” för att belysa viktigheten med mångfald.
  Jag ser (trots PLUS) att man börjar med att visa folk som jobbar.
  Man vill alltså åskådliggöra mångfaldens förträfflighet genom att visa …. “typiska svenska beteenden” ! Genialt !

  PS. Bra att bloggen är tillbaka ! Nu helt utan Norton-varningar !

 • Karlskronabloggen

  Delar helt din uppfattning Tjalle, fast nu börjar t o m politiker och media skriva om att det inte är så bra utbildning, men ibland dras denna undersökning upp och det finns naturligtvis ingen med bra utbildning från merparten av de länder “flyktingarna” kommer från idag.

  Sen drar man ständigt upp Singapore och Kanada som goda exempel, trots att de är väsensskilda från situationen i Sverige. Exempelvis om kineser vill emigrera till Kanada måste de deponera motsvarande tre miljoner kronor hos Kanadensiska staten för att visa att de kan försörja sig själva, vilket är lite skillnad mot hur det är i Sverige.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>