Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vilseledande krigsrubriker i Aftonbladet?

Aftonbladet kom idag tillsammans med opinionsinstitutet United Minds med en undersökning (som borde kommit för mer än en vecka sedan), där de i krigsrubriker basunerar ut att Sverigedemokraterna rasar p g a “järnrörsskandalen” trots att partiet ökat i alla instituts undersökningar sedan maj månad. “Raset” är ned till 9,7 procent vilket är ungefär samma som SIFO hade tidigare i veckan (10,0 procent) och deras undersökning är helt gjord efter den s k “skandalen” som snarare tycks ha stärkt Sverigedemokraterna rejält.

Hittills obekräftade rykten i sociala medier, bloggar och nya medier gör gällande att Sverigedemokraterna egentligen fick 14 procent i undersökningen men att Aftonbladet inte accepterade detta (därav fördröjningen på mer än en vecka) utan ska ha fått United Minds att “vikta om” undersökningen som det så vackert heter i statistiska sammanhang, d v s ungefär som gjordes hösten 2011 då Sverigedemokraterna hos något institut helt plötsligt påstods ligga under fyra procent, vilket kallades “Breivikeffekten” vilket måste varit en totalt manipulerad undersökning helt utan verklighetsförankring, vilket också bekräftades av alla andra opinionsinstituts undersökningar.

Senare på dagen idag kom också en ny opinionsundersökning från Sentio där Sverigedemokraterna får mer normala 11,6 procent av partisympatierna! Nedan två staplar lånade från Avpixlat med de senaste två mätningarna!

United Minds/Aftonbladet decmeber 2012

United Minds/Aftonbladet decmeber 2012

Sentio decmeber 2012

Sentio decmeber 2012

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>