Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kinapuff-Lundberg med ny förvirrad krönika

Patrik LundbergHelsingborgs Dagblad skrev förra året en krönika att han kände sig kränkt av den roliga kinesiska kvinnan med rishatt på Fazers förpackning och fick obegripligt nog Fazer att plocka bort den. Jag bodde i Beijing då och frågade mina kinesiska vänner och de tyckte allihop att det var bara trams och förstod inte hur något sådant ens kan väcka debatt.

Nu kommer Patrik Lundberg med en ny totalt förvirrad krönika där han helt vilt blandar pepparkaksgubbar, nazismnegerbollar, Anders Behring Breivik, ugnsbakade marionetter och att man ska “kasta in invandrare i ugnen” och att han är redo! Totalt förvirrat resonemang helt utan sammanhang och jag tycker han borde själv ställa sig den andra av de tre frågor han skriver i sin egen krönika!

Helsingborgs Dagblad: “Patrik Lundberg – Jag är redo för ugnen”

Relaterat:
Avpixlat: “Kroniskt kränkt krönikör kränkt igen”

kinapuffar

Vid “Kinapuffgate” förra året fick krönikören ovanstående kines att plockas bort p g a Sveriges mest uttjatade ord “rasism“, men man kan fråga sig varför krönikören inte ger sig på China-Teatern i Stockholm som har en helt snarlik kines i sin logotype, t o m på fasaden till byggnaden mitt i centrala Stockholm? Det kanske risk han i så fall skulle stöta sig med kulturetablissemanget eller kan det vara någon annan anledning?

Jag var faktiskt utanför teatern i Stockholm med ett tiotal kineser från Beijing sommaren 2010 och de fotograferade och tyckte logotypen var mycket rolig!

Kinapuff-Lundberg med ny förvirrad krönika

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>