Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lövmarknad för länge sen

Idag är det Lövmarknad som betraktas som “Karlskronas Nationaldag” och bilden på vykortet nedan är från omkring år 1900. Rådhuset har ännu inte fått sin portal och den gamla polisbyggnaden i bakgrunden finns fortfarande kvar innan den flyttades till Lyckeby. Vykortet är dock inte från denna tid utan ett nytryck som gavs ut av Svea i hörnet Borgmästaregatan och Amiralitetsgatan på 1950-talet. Om jag minns rätt var det tio eller tolv olika gamla motiv i den rätt tråkiga serie som gavs ut och vykorten fanns fortfarande att köpa i Svea på 1990-talet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>