Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dagens kommunfullmäktige

Dagens Karlskrona kommunfullmäktige i Wämö Center var avklarat på mindre än tre timmar och det var till största delen årsredovisningen för 2023 och beviljande av ansvarsfrihet för ledamöterna i de olika nämnderna som behandlades. Det blev bara en kort allmän debatt kring årsredovisningen innan de olika nämnderna behandlades en efter en. Denna gång fanns det inga konstigheter utan alla nämnders ledamöter beviljades ansvarsfrihet utan någon diskussion.

Det som tog mest tid var som vanligt att jäviga ledamöter ej fick delta i beslutet utan vi som var ersättare idag fick gå in som beslutande, dock kunde ibland även ersättaren vara jävig. Där var det ett rejält pusslande för nämndssekreteraren Adrian Althini till höger på skärmdumpen nedan som med hjälp av kollegan Martin Håkansson (ej i bild) identifierade alla jävssituationer. Till vänster på bilden kommunfullmäktiges ordförande Peter Glimvall (M).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>