Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Stort vackert vykort

Dagens gamla vykort är från 1950-talet i den ovanliga storleken A5, eller 21 x 14,85 centimeter. Jag har sett liknande vykort i samma stil från några andra städer i Sverige, men de är rätt ovanliga och storleken gör att de inte riktigt passar in i vykortssamlarnas samlingar.

Visste ni förresten att det finns ett speciellt ord för oss som samlar gamla vykort? De flesta känner nog till av frimärkssamlare kallas filatelister, men inte så många vet att vykortssamlare kallas deltiologer.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>