Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mycket intressant föreläsning

Idag måndag var det dags för en digital medlemsföreläsning genom Nämndemännens Riksförbund (NMRF). Föreläsare var Ulf Mörkås, chef för Särskilda Utredningar (SU) inom Polismyndigheten. SU är fristående och utreder alla brott som begås av t ex poliser, riksdagsmän, domare, nämndemän och t o m kungahuset. Vi fick också en inledning av NMRF:s ordförande Stefan Blomquist, som även var med och svarade på frågor efter föreläsningen. Titeln på föreläsningen “Så utreds nämndemän för brott” var kanske lite missvisande då nämndemännen utgör en ganska liten del i SU:s arbete. Det var en mycket intressant föreläsning där åtminstone jag lärde mig mycket nytt. Sen kom det lite mer specifika frågor just kring nämndemän då det finns många andra skäl till att nämndemän kan entledigas, inte bara att de blir dömda för brott, men dessa är inget som behandlas av SU.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>