Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Julstämning på Stortorget

På förmiddagen blev det ett snabbmöte på fyra minuter i kommunhuset då Arbetsmarknadsnämnden valde Börje Dovstad (L) ny ordförande till Arbetsutskottet. Känns lite onödigt att hela nämnden samlas på detta sätt, men förslaget att köra ett digitalt möte var inte genomförbart enligt kontroll. Det var bara vid extraordinära händelser som t ex den tidigare pandemin som det är tillåtet med digitala möten,

Mötet låg lite sent på förmiddagen så det var ingen idé att gå hem eftersom det på eftermiddagen väntande en utbildning inför nästkommande fyraårsperiod som nämndeman vid Blekinge tingsrätt. Efter en slirig och långsam promenad på mestadels bedrövligt skottade trottoarer kunde jag koppla av lite i nämndemannarummet innan det var dags för drygt tre timmars utbildning.

Åren 2024-2027 är det 86 nämndemän i tingsrätten och klart över hälften av dessa gör sin första mandatperiod. När jag lämnade rådhuset vid klockan 16.30 lyste det så här vackert på Stortorget.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>