Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Håll koll på valutakurser

För någon vecka sedan låg den svenska kronan på sin lägsta nivå någonsin, men denna vecka har en mycket stark återhämtning skett. Dollarn har gått från 10.98 kronor till 10.22 kronor, vilket innebär en minskning med hela 6,92 procent på bara några dagar! Positivt kanske för de som ska åka på semester och växlar i dollar, men negativt för alla som fondsparar i globala fonder. Trots uppgångar på börserna i USA så sjunker fonderna i värde. Det är något att hålla koll på framöver för global- och USA-fonder har ju varit stora vinnare senaste året, men mycket av detta berodde alltså på den svenska kronans försvagning. Även Euron har gått ner markant senaste veckan (11.87 till 11.45), dock ej lika mycket som dollarn.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>