Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Utsikt från Gräsvik mot Arnö

Dagens gamla vykort är tyvärr inte postgånget, men troligen är bilden från omkring 1915. Den är tagen från Grenadjärregementet (I7)Gräsvik mot Arnö i sydväst. Fotograf är Wilhelm Eurenius (1863-1925) som hade fotoateljé på Ronnebygatan 23 i Karlskrona fr o m 1905 fram till sin död 1925. Han hade även under en tid en filial just på Grenadjärregementet och producerade många vykort på eget förlag, men framförallt “fotovykort” på militärer och värnpliktiga som tjänstgjorde vid regementet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>