Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Skollov i Torhamn år 1900

Noterade att det faktiskt inte varit med något gammalt vykort från Torhamn tidigare i Karlskronabloggen. Därför kommer här ett fint kolorerat kort i serien “Från Svenska bygder” med titeln “Parti från Thorhamn”. Samma bild finns utgiven som svartvitt vykort och då med texten “Skollovskolonin i Torhamn”.

Det var vanligt de första decennierna på 1900-talet att stadsbarnen fick tillbringa några veckor på koloni någonstans “på landet”. Min mormorsfar anordnade en sådan koloni i Sillhövda under många år och bilder från den har varit med i bloggen flera gånger tidigare.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>