Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nordnet Live 10 maj 2023

Tillbringade ett par timmar idag med att lyssna och ibland även titta på Nordnet Live som bl a handlade om ekonomi i form av räntor, inflation, aktier och fonder. Nordnet är tillsammans med Avanza de nätbanker som tagit över stora delar av aktie- och fondmarknaden i Sverige. Betydligt enklare att handla aktier och fonder där än hos den vanliga banken.

Många intressanta intervjuer, t ex med finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) som bl a fick frågan om att Investeringssparkonton (ISK) för aktier och fonder ska bli helt skattebefriade om spararen har mindre än 300 000 kronors värde på kontot. Svaret blev det väntade, dvs att uppgörelsen finns inskriven i Tidöavtalet, men bara att det ska “genomföras under mandatperioden”. Så exakt när detta kommer återstår att se.

I övrigt bl a kul att se tidigare riksdagsmannen Hanif Bali (M) som gett sig in på ekonomimarknaden och driver podden Snabba Cash tillsammans med en gammal kompis från Moderata Ungdomsförbundet (MUF). En av gästtyckarna var en annan gammal riksdagsman i form av Jan Emanuel (S) som numera är entreprenör och investerare.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>