Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nordenskjöldska gården

Dagens gamla vykort är från 1912 och visar Nordenskjöldska gården i korsningen mellan Västra Prinsgatan och Borgmästaregatan. På den tiden höll Blekinge Museum till här och på senare tid har Karlskrona-Aspö pastorat genom Svenska Kyrkan huserat i byggnaden. Kyrkan sålde dock byggnaderna 2015 och pastoratet var hyresgäster fram tills alldeles nyligen i år 2023. I samma veva köptes gården av Samfast, men vad de har för planer för gårdens framtid känner jag inte till, förutom att det helt unika Carlskrona Läsesällskaps Bibliothek måste flyttas till en ny lokal.

Just vid denna plats där spårvagnen syns inträffade den enda olyckan med dödlig utgång där en spårvagn var inblandad i oktober år 1911. Det var en nioårig flicka som var på hemväg från Amiralitetsskolan som tyvärr blev överkörd och trots snabb hjälp och transport till sjukhus gick hennes liv inte att rädda.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>