Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fastighetsaktierna rasar

Då jag för tillfället sitter hemma för det mesta blir det oftast framför datorn och att följa utvecklingen på Stockholmsbörsen genom banken Avanza. Igår och idag har det varit enorm turbulens i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) som är en av de mest omsatta aktierna på börsen. Bara hos Avanza finns nästan 214 000 ägare av denna aktie och kursen har nu rasat med 40 procent på en vecka. Bara för några månader sedan pendlade kursen kring 20 kronor men är idag nere strax över sju kronor.

SBB tycks dra med sig hela fastighetsbranschen som rasar betydligt mer än Stockholmsbörsen i övrigt. Just fastigheter har för övrigt rasat rätt ordentligt senaste året efter alla räntehöjningar, men det kan kanske vara en god idé att hitta någon vettig fastighetsfond i detta läget för att sprida riskerna?

Intressant också att följa diskussionerna i Avanzas forum som ligger under Placera och där 90 procent av inläggen just nu handlar om SBB. Jag tycker nedanstående illustration mycket väl visar läget i SBB och de aktieägare som stannar kvar, tar det lugnt och hoppas på att allt ska lösa sig.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>