Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mycket bra insändare av Gunnar Sandwall!

Alldeles utmärkt insändare av Gunnar Sandwall i gårdagens Sydöstran! Det är bara Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna som är emot det nya s k “Kulturhuset” i glas på Stortorget. I dagsläget beräknas kostnaden till 400 miljoner kronor som Karlskrona kommun kommer att låna. Det kommer naturligtvis inte att räcka för detta skrytbygge i glas som inte alls passar in i miljön och dessutom riskerar Karlskronas status som världsarv. Gunnar skriver alltid bra insändare och jag minns många sådana från 1990-talet som han ibland plockar fram och delger på sin sida på Facebook.

Här är gårdagens insändare:

“Karlskronaborna erbjuds ett nytt kulturhus i glas på torget vid Fredrikskyrkan för en halv miljard. Troligen betydligt dyrare?

Karlskronas status som världsarv riskeras eftersom glasbygget är störande i omgivningen. Ändå vrålskriker moderaten Lennartsson och liberalen Dovstad att det ska byggas. Socialdemokraten Elina Gustavsson hejar på.

SD och KD ger däremot öppet förtroende åt förnuftet. Är emot bygget! När ni nu röstar på söndag så tänk efter hur ni vill ha det? Att satsa en enorm summa på rubricerande glashus tyder på storhetsvansinne och feltänk. Röstar ni lokalt på SD eller KD finns möjligheten att stoppa bygget. Då kan tokerierna avslås! Bara så ni vet!

Gunnar Sandwall, Karlskrona”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>