Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

(S) fortsätter ljuga om fika

Den 1 september blev det en stor nyhet att en tjänsteman på Sverigedemokraternas riksdagskansli bjöd in sina arbetskamrater för att fira 1 september då andra världskriget bröt ut 1939. Senast i morse drog statsminister Magdalena Andersson (S) lögnen om anledningen till firandet och tidigare var det ministrarna Anders Ygeman (S) och Peter Hultqvist (S) som tjatade om detta i fredags.

Jag citerar Mattias Karlsson (SD) som förklarar verkligheten bakom denna inbjudan till fika:

“Höga känslovågor kring den här nyheten på sociala medier, och även bland andra partiers partiledare, idag. En nyhet som alltså påstods handla om att en tjänsteman på SD:s riksdagskansli skulle ha bjudit på fika ”för att fira 2:a världskrigets inledning”

Det hela visade sig dock vara en tidningsanka och en storm i ett vattenglas. Den aktuella tjänstemannen är polack och det han ville fira var den polska nationella högtiden ”Veterandagen” som instiftades till åminnelse av de polacker som stupade i kampen mot den nazityska invasionen.”

Även partiledare Jimmie Åkesson (SD) har kommenterat händelsen efter att först reagerat starkt:

“– Men sen fick jag förklaringen, det är inte så enkelt som det verkar. Den här medarbetaren har polskt påbrå och i Polen firas den 1 september som en veterandag. Man firar alltså inte att Tyskland anföll Polen utan man firar Polens försvar. Är man polack så vet man det där men är man svensk så reagerar man, säger Jimmie Åkesson.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>