Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Jinshanling – Simatai 2007

Idag är det exakt 15 år sedan jag under mitt första besök i Beijing 2007 “promenerade” på Kinesiska Muren från Jinshanling till Simatai. På bilden är slutmålet nära efter fem timmars vandring. Sträckan är bara tio kilometer, men bitvis var muren i mycket dåligt skick och det var svårt att ta sig fram.

Jag gjorde sen samma vandring 2010 ihop med fem ungdomar från Jönköping som kontaktat mig via min Kinablogg. De hade även fått med sig tre tjejer och en kille från Göteborg i vandrarhemmet där de bodde så vi var totalt tio personer som gav oss ut på samma vandring 2010.

Dock var det då bitvis direkt farligt på muren och efter ett antal olyckor längs vandringsleden kommande år så stängdes den helt för renovering, men leden är numera öppen igen.

På denna länk finns ett lite längre reportage med många bilder från den långa vandringen:

Fem timmars vandring på Kinesiska Muren

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>