Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Invigning av valstugorna idag

I stekande hetta invigdes idag de åtta valstugorna på Stortorget i Karlskrona. Invigning skulle skett klockan 12.00, men det blev cirka en kvarts försening eftersom det var flyguppvisning över Trossö i samband med Marinens Dag.

Invigningstalare var kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero (S) och oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M) precis som vid invigningen för fyra år sedan.

Nedan kommer ett litet kommenterat bildspel och det kommer förhoppningsvis fler bilder från stugorna fram till valet. Idag orkade jag inte gå runt till alla partier i värmen utan det blir mest bilder med politiker jag känner väl och som jag ibland hade långa samtal med.

Strax dags för invigning och Carl-Gösta Svensson (M) lämnar över mikrofonen till Elina Gustafsson (S) och till höger syns de båda invigningstalarna Sandra Bizzozero (S) och Camilla Brunsberg (M).

Sandra Bizzozero (S) och Camilla Brunsberg (M).
Invigningstalet lite mer på avstånd.
Här har Camilla Brunsberg (M) tagit över mikrofonen från Sandra Bizzozero till vänster. I bakgrunden lyssnar Julia Melander (M), Juhani Yarahmadi-Lämsä (SD) och Christopher Larsson (SD).
På västra sidan finns från söder Sverigedemokraterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna.
På östra sidan finns från söder Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Socialdemokraterna.
Miljöpartiets gruppledare Madeleine Norman talar med två besökare. Till höger avvaktar José Espinoza.
SD Karlskronas gruppledare och ordförande Christopher Larsson förbereder korvvagnen som alltid är med i dessa sammanhang…
… och här kommer Åsa Larsson med korvbröd och övriga tillbehör. Jag smakade för övrigt en stund senare en Bullens korv och den smakade precis som vanligt, dvs förträffligt.
Annmarie Resin, Mariane Johansson och Bente Eklund vid Sverigedemokraternas valstuga. Samtliga kandiderar till kommunfullmäktige.
Juhani Yarahmadi-Lämsä står på plats 16 till kommunfullmäktige och han delade ut flera broschyrer under tiden jag var på plats. Han bistod även fotografen med ett behövligt glas vatten i värmen!
Jag fick ett trevligt samtal med riksdagsman Magnus Manhammar (S) under själva invigningen. Hade kanske varit bättre att ta bilden med valstugorna i bakgrunden, men det blir blir bättre ljus om bilden tas mot norr.
Rolf Andersson (S) har lagt politiken på hyllan för länge sedan, både kommunpolitik och kyrkopolitik. Jag känner dock Rolf mest genom vårt samarbete i Föreningen Gamla Carlscrona sedan 20 år tillbaka, men även genom kyrkopolitiken under föregående mandatperiod.
Sven Siwe (S) har just avslutat sin andra våffla hos sitt socialdemokratiska parti. I bakgrundan skymtar bl a Leif Ottosson, Eva Strömqvist och Rikard Jönsson. Sven träffar jag då och då i kyrkorådet, kyrkorådet AU och kyrkofullmäktige i Karlskrona-Aspö pastorat.
Fyra Liberaler uppställda för fotografering i form av Jan-Olof Petersson, Börje Dovstad, Eva Röder och Tomas Pärlklo. Jan-Olof har dock lämnat politiken och är inte aktiv längre sedan föregående mandatperiod. Eva känner jag sedan länge genom kyrkopolitiken och vi hade ett trevligt samtal, liksom med Jan-Olof.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>