Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bageri på Långö cirka 1915

Dagens gamla vykort med nummer “9” ingår i en inte helt ovanlig serie “fotovykort” från Långö omkring 1915. På skylten till det högra huset står det bl a “BAGERI” och adressen är Muraregatan 25. Vem som var bagare på den tiden har jag ingen aning om, men omkring 1950 övertogs bageriet av Ernst Karlsson och Z-Bageriet.

Från min uppväxt minns jag de fantastiskt frasiga och innehållsrika småfrallorna som bakades här och bl a såldes av Percy Abramssons “Svanbergs Eftr.” på Drottninggatan och Ida Ohlssons “Bröd & Mjölk” på Alamedan.

Tyvärr flyttade Z-Bageriet till Torskors omkring 1970 och deras småfranska blev aldrig mer ens i närheten av lika goda som de var på 1960-talet när de bakades på Långö.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>