Arkiv

Bokbörsen

Bageri på Långö cirka 1915

Dagens gamla vykort med nummer “9” ingår i en inte helt ovanlig serie “fotovykort” från Långö omkring 1915. På skylten till det högra huset står det bl a “BAGERI” och adressen är Muraregatan 25. Vem som var bagare på den tiden har jag ingen aning om, men omkring 1950 övertogs bageriet av Ernst Karlsson och Z-Bageriet.

Från min uppväxt minns jag de fantastiskt frasiga och innehållsrika småfrallorna som bakades här och bl a såldes av Percy Abramssons “Svanbergs Eftr.” på Drottninggatan och Ida Ohlssons “Bröd & Mjölk” på Alamedan.

Tyvärr flyttade Z-Bageriet till Torskors omkring 1970 och deras småfranska blev aldrig mer ens i närheten av lika goda som de var på 1960-talet när de bakades på Långö.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>