Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Idag för elva år sedan…

… steg jag upp mitt i natten i Beijing och tillbringade sedan tre timmar på soffan med att se VM-finalen i fotboll mellan USA och Japan. Jag hade följt mitt favoritlag Japan genom hela turneringen och de vann helt välförtjänt VM efter ett enormt drama. Enkelt vidare från gruppspelet, men förlorade mot England om gruppsegern och fick därför möta storfavoriterna och hemmanationen Tyskland i kvartsfinal. Det blev vinst med 1-0 efter ett fantastiskt mål av Karina Maruyama i andra förlängningskvarten. Klar seger mot Sverige i semifinalen med 3-1 efter två mål av Nahomi Kawasumi och finalen mot USA blev sen en rysare. Vid full tid var det 1-1 som blev till 2-2 i förlängningen efter ett helt otroligt klackmål av ikonen Homare Sawa med bara tre minuter kvar. Sen var det dags för straffläggning där “Matchens spelare” Japans målvakt Ayomi Kaihori räddade två straffar. Avgörandet kommer nedan, när då 20-åriga blivande superstjärnan Saki Kumagai inför den fullsatta stadion i Frankfurt dundrade in bollen helt otagbart för Hope Solo i USA:s mål.

Avgörandet lite mer översiktligt från avstånd

Faktiskt finns HELA matchen att se på YouTube och det är exakt den sändning jag följde på CCTV 5 i Kina. Ytterst löjliga kinesiska kommentatorer som mest flinar, men ändå kul för mig att kolla tillbaka lite då och då. Där finns även hela prisutdelningen från början till slut, både av individuella priser och lagmedaljerna.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>