Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

På tal om lampor…

På tal om lampor i förra inlägget är detta min favoritlampa som jag köpte till mitt “arbetsrum” för drygt 20 år sedan. Den passade perfekt och lyser fortfarande med alla fem lampor. Varken jag eller säljaren som då höll till på Hantverkaregatan visste tillverkare och det var inte så viktigt för mig. Säljaren trodde den var från Skåne, men jag postade bilden i två Facebookgrupper för gamla lampor för en tid sedan.

Fick då tips om att googla på “Valinte 2542” och då finns både 3- och 5-armade varianter från tillverkaren Valinte Oy i Finland. Hittade dock ingen direkt klar prisnivå, men det är inte så viktigt för det är helt enkelt min favoritlampa. Den verkar helt klart ökat i pris, även om några “fyndat” på både “loppis” och Tradera, men samma lampa såldes strax efter vidare på Bukowskis.

Jag hade kollat den i skyltfönstret många gånger för mer än 20 år sedan, men affären var aldrig öppen när jag gick förbi. När det äntligen var öppet var lampan borta och på väg till affärens lager, men hade inte lämnat affären så det blev ett köp utan att ens försöka pruta en sekund!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>