Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ny måndagsmanifestation

Idag var det dags för den andra måndagsmanifestationen vid Klaipedaplatsen till stöd för Ukrainas folk efter invasionen från Ryssland. Manifestationen är helt opolitisk, samtliga åtta partier i kommunfullmäktige deltog på olika sätt och nedan kommer några bilder från idag.

Kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero (S) höll ett kort anförande. Bland övriga lokalpolitiker som syns till vänster i bakgrunden Katarina Skantze Mansnerus (L) och Inga-Lena Fischer (L). Mannen i förgrunden med ryggen mot kameran är Håkan Eriksson (S) och mannen till vänster med den ukrainska flaggan är Ulf Härstedt (S). Därefter talaren Sandra Bizzozero plus en skymd Emina Cevjan (M). Mannen med den andra flaggan vet jag tyvärr ej namnet på men bakom honom på podiet politiske sekreteraren Lars Brissmalm (S). Längre till höger Elina Gustafsson (S) och allra längst till höger Magnus Larsson (C) som väntar på sin tur att hålla sitt korta anförande.
Sverigedemokraterna Karlskrona hade ett tiotal medlemmar på plats på Ronnebygatan vid Klaipedaplatsen, bl a från vänster Yvonne Svennesson, Sanna Svennesson, Göran Eklund, Christopher Larsson, Christer Leksell och Janne Sjöholm. Missade tyvärr namnet på Jannes hund och vet inte heller om han eller hon är medlem.
Innan de korta talen började fick jag bl a en pratstund med Peter Glimvall (M) och Janne Sjöholm (SD). Peter höll för övrigt ett lysande anförande förra måndagen som till största delen finns att se och lyssna på via YouTube.
Här en översikt från sydväst under Magnus Larssons (C) tal och det var helt klart lite fler åhörare än förra måndagen. Manifestationerna kommer att fortsätta kommande måndag såvida det inte händer något speciellt i relationerna mellan Ryssland och Ukraina.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>