Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Rytm-ord” för morsesignalering

I en grupp på Facebook kom upp en rolig bild på de “rytm-ord” som gällde när man skulle lära sig morsesignalering under värnplikten. Bilden var från 1960-talet men tyvärr för dålig kvalitet för att dela, men där var några i mitt tycke roliga bilder som nog inte skulle accepteras idag.

Detta var de “rytm-ord” som gällde hösten 1975 när jag lärde mig morse och att signalera. Minns att vi låg på en mörk vind längst upp i en av byggnaderna på Bataljon af Trolle vid Vallgatan i Karlskrona och signalerade till varandra. Jag och främst en kollega blev rätt bra på morse och när vi fick tillfälle att träna med varandra fick båda alltid högsta betyget tio av tio och vi hamnade så småningom på samma fartyg.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>