Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Årets första julbord på gång

Igår kom inbjudan till årets första julbord från SD Karlskrona, så jag tänkte illustrera med detta “tomtevykort” från 1912. Att jag tar rådhuset som motiv beror på att här hade jag tänkt tillbringa hela gårdagen där som nämndeman i Blekinge Tingsrätt.

Det blev dock en mycket kort förhandling igår på tio minuter igår då parterna enats om en “uppgörelse” sent på söndagskvällen. Det kan man naturligtvis inte göra i brottsmål, men i just gårdagens typ av ärende kan man göra så och det händer faktiskt ganska ofta.

Ännu oftare händer det med “förlikningar” i ekonomiska personliga tvister, men där är inte vi som nämndemän inblandade utan bara juristdomarna.

Trots bara tio minuter var det mycket trevliga långa samtal med mina två kollegor i “Nämndemannarummet” både före och efter mötet. Precis likadant var det i fredags då det var ett mycket kort mål som avgjordes, men det var ett enkelt mål som normalt kan avgöras på en halvtimme. Annars är det sällan mål med nämndemän avgörs måndagar och fredagar, så det var minst sagt glest i “Nämndemannarummet” både i fredags och igår.

När det gäller julbordet ska jag fundera vidare om jag ska deltaga för jag tycker Sverige öppnat upp alldeles för tidigt och den pågående pandemin är långtifrån över ännu.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>