Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Slutresultat i Kyrkovalet

Nu har slutresultatet av Kyrkoval 2021 kommit och det blev en glad överraskning att Sverigedemokraternas nomineringsgrupp fått ytterligare ett mandat till Kyrkofullmäktige i Karlskrona-Aspö pastorat!

Så var det inte i det preliminära resultatet, men några extra tiondelars procent räckte för att ta ett av Socialdemokraternas mandat.

Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK) får tre mandat, men då de bara hade en kandidat innebär det två tomma stolar i fullmäktige så det blir 23 ledamöter istället för normala 25 mandatperioden 2022-2025.

Det extra mandatet innebär även en extra ersättare i fullmäktige och att samtliga sex SD-kandidater i pastoratet kommer in i Kyrkofullmäktige. Helt perfekt, för sedan kan vi själva internt fördela platserna i de olika organen, framförallt Kyrkorådet för det är där de viktigaste besluten bereds. Kyrkofullmäktige sammanträder normalt bara två gånger om året och där gäller det mest att fastställa de förslag till beslut som Kyrkorådet lämnar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>