Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

För på dagen tio år sedan!

Idag för exakt tio år sedan var vi på väg hem till Beijing efter en veckas avkopplande semester lite norr om huvudstaden. Sista anhalten för hemresan var Badaling där vi besökte Kinesiska Muren både kvällen innan och tidig morgon. Detta var under den korta semester som de flesta har efter nationaldagen den 1 oktober.

Enormt mycket folk på muren under dagtid, men inte så farligt sent på kvällen då vi gjorde första besöket. Morgonen efter var vi på plats redan klockan 06.00 vid öppningen och vi var i princip helt ensamma under ett par timmar innan folk började strömma till efterhand som tågen från Beijing anlände.

Vi skulle dock ta tåget hem från Badaling vid lunchtid och tåget var fullsatt, men helt OK jämfört med de kaosliknande scener vi såg kvällen innan när alla skulle hem sent på kvällen.

En trevlig händelse på tåget var att en pappa under lång tid försökte få sin son att våga träffa den exotiske mannen från Sverige så pappan kunde ta några bilder. Det var långa, långa övertalningar, men till sist lyckades han övertala sonen att jag inte var så farlig!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>