Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kyrkoval 2021 i morgon!

I morgon söndag är det dags för medlemmar i Svenska Kyrkan att ta sig till sin vallokal och rösta. Givetvis bara om man inte redan förtidsröstat, vilket jag och många med mig redan gjort. Förra valet 2017 ökade antalet röstande från 13 till 19 procent, främst eftersom Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK) mobiliserade många ungdomar.

Jag gissar att valdeltagandet hamnar kring 20 procent denna gång och sen får vi se vad resultatet blir. Det har ju inte varit läge för kampanjer på marknader och liknande under pandemin, men idag fanns Sverigedemokraterna på plats vid Lyckeby marknad.

Dock deltog jag själv inte i Lyckeby utan bilden nedan kommer från Ronnebygatan lördagen den 4 september på SD Karlskrona hade sitt första evenemang på ett och ett halvt år. Det är från vänster Anette Ivekull, Christopher Larsson, Susanne Cederholm, Emelie Johansson och Benny Berglund som som tillsammans med bloggförfattaren hade hand om förmiddagspasset och bl a bjöd alla som ville på gratis Bullens korv med bröd och tillbehör.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>