Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Dags att deklarera”

Passerade Stora Möllebacksgränd på förmiddagen och blev ytterst förvånad över en kö på kanske 20 personer plus en ringlande kö av bilar via Högabergsgatan på väg mot servicekontoret för att lämna sina deklarationer på papper. Otroligt att det fortfarande är så många som går sista dagen och lämnar sina pappersdeklarationer. Det finns ju dock också en tillfällig brevlåda på trappan vid ingången, så jag förstår inte varför kön var så lång?

De allra flesta kan sedan många år tillbaka lämna digital deklaration vid SMS eller mobiltelefon. För egen del föredrar jag datorn eftersom jag måste lämna en bilaga för den utdelning jag tog i mitt aktiebolag 2020. Detta trots att Skatteverket redan har beloppet i det förtryckta materialet, men det var avklarat på några minuter förra veckan och sedan utskrift av kvittens att deklaration med bilaga var mottagen ett par minuter senare.

En glad överraskning för övrigt att det bara blev 20 kronor i restskatt, det brukar bli betydligt mer med tanke på att jag tar en mindre utdelning från aktiebolaget varje år. Jag brukar aldrig betala de 20 procent i skatt som gäller på utdelningen förrän jag ser restskatten för året. Denna gång blev det dock plus minus noll beroende på att fr o m det år man fyller 66 år hamnar man i en betydligt fördelaktigare skattekolumn och dessutom får man tillgodoräkna sig jobbskatteavdrag för sidoinkomster i form av arvoden från kommunen, tingsrätten och kyrkan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>