Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Knappast bank för sparare?

Ser att Swedbank både i sin internetbank och på sina digitaltavlor utanför kontoret i Wachtmeister Galleria gör reklam för att kunder ska spara i deras bank! Det är väl knappast rätt bank att spara pengar i och för de som har möjlighet att spara finns betydligt bättre alternativ.

Swedbanks olika sparkonton har noll i ränta och högsta ränta är 0,28 procent på fastlånekonto och då är pengarna låsta på fem år. Bättre alternativ är t ex Ikano Bank som har 0,40 procent med fria uttag och statliga SBAB är ännu bättre med 0,50 procent med helt fria uttag.

Det finns även några mindre banker med lite högre ränta, t ex Marginalen, Svea och Erik Penser men alla ligger under en procent.

Jämförelsen gäller endast banker och institut som omfattas av den statliga insättningsgarantin som fr o m den 1 januari 2021 höjts från 950 000 kronor till 1 050 000 per person och bank p g a att den svenska kronan tappade så mycket i värde under 2020.

Det finns även “banker” som erbjuder betydligt högre ränta, men dessa omfattas ej av insättningsgarantin.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>