Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Helt klart ätbart (3+)!

Färdigpackade frysta enportionsrätter var något Dafgårds introducerade i Sverige i mitten av 1980-talet och jag minns det var många diskussioner om kvalitet och smak kring detta på den tiden och kommande decennier.

För min del provade jag aldrig något sådant på den tiden och har faktiskt aldrig ens funderat över det sedan dess. Visst, jag har provat Billys, Gorbys och några frysta pizzor, men det är inga kompletta rätter.

Tidigare i veckan provade jag dock för första gången en sådan fryst enportionsrätt från Findus inköpt i CityHallen för om jag minns rätt 28,95 kronor. Jag antar att smak och kvalitet förbättrats senaste 35 åren och ska jag bedöma mitt första test av en sådan produkt så var det helt OK.

Det såg inte ut riktigt som på bilden utan de betydligt mindre kycklingbitarna låg dolda under såsen, men smaken var helt OK när de kom fram. När det gäller röstin var det av förklarliga skäl inte särskilt bra konsistens eftersom uppvärmningen skedde i mikrovågsugn. Fast smaken var helt OK även om det påminde mer om potatismos. I övrigt var det inget jag märkte någon direkt smak av och de små broccoli- och mortotsbitarna vet jag inte vad de hade för funktion, men såsen med svarta vinbär var god.

Ska jag sätta ett betyg blir det ändå 3+ och jag kan mycket väl tänka mig att prova igen! När det gäller prisnivå har jag sett erbjudanden om “2 för 50” och “5 för 100” och förhoppningsvis smakar dessa också OK.

Nu är det många år sedan jag nästan dagligen åt “Dagens Lunch” på restauranger i Karlskrona. Om jag fattar allt rätt ligger priset numera kring hundralappen för en sådan enkel lunch så det kan helt klart vara ett alternativ med dessa enportionsrätter om man har bråttom eller tänker ekonomiskt! Det är upp till var och en att prova!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>