Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Allén mot Bastasjö gård

Någon snö att tala om har vi inte sett denna vinter och det har varit lite si och så med snö de senaste trettio åren. Det finns undantag, med några korta perioder, men rent generellt är det inte alls som på 1960-talet då snön låg större delen av vintern och skridskor på isarna eller på Chapmansplan var ett nöje en stor del av vintrarma.

Ett kort undantag med mycket snö var några dagar i mars för cirka 15 år sedan då jag tog denna bild i den vackra allén upp mot tidigare Bastasjö gård. Gården ägdes tidigare av bröderna Apell, men boningshuset förstördes i en våldsam brand 1997 då den siste brodern omkom.

Gården var dock redan dessförinnan såld till Karlskrona kommun som därefter byggt ett gruppboende för autistiska barn på platsen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>