Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sven Wollter i Karlskrona

Ser att skådespelaren Sven Wollter tyvärr lämnat jordelivet 86 år gammal i Covid-19. Jag träffade Sven 1999 vid filminspelningen av “Det grovmaskiga nätet” där några scener spelades in precis utanför mina östra fönster i lägenheten i Norra Möllebacksgränd. Det var många pauser under dagen som han tillbringade sittande i trappan just nedanför lägenheten. Jag delade inte hans politiska åsikter, men han var faktiskt riktigt trevlig.

Här en bild från gränden under inspelningarna när han på bild i mitten är på väg ut ur en bil. Det var en heldag med inspelningar, men i den färdiga filmen tror jag det bara var omkring en halv minut just från händelserna här i gränden, så jag förstår varför filminspelningar är dyra! I entrén till huset satt hela dagen även åtta statister med bl lokalkändisen Janne Lindello som hade den största statistrollen som polis, men det var inte många sekunder han eller någon annan statist syntes i den färdiga filmen.

2 comments to Sven Wollter i Karlskrona

  • Richard Lindgren

    När jag bodde i Sthlm var jag statist i 33 filmer. På den tiden var det hyfsat betalt -inte mycket- men när bolagen blev allt snålare slutade jag.
    Det var mest väntan och väntan …och sedan när väl filmen kom skymtade man sig själv i några sekunder .
    Fast med tiden fick jag en del riktiga roller och en hel del reklamuppdrag .

  • Karlskronabloggen

    Stämmer väl med i Karlskrona 1999. Det statisterna jag träffade och som nästan hela dagen satt i trappuppgången utanför min lägenhet fick bara 500 kronor kontant vardera för sin medverkan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>