Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nanao Island 2011

Under de fem år jag periodvis bodde i Beijing följde jag med min fru och ibland även tillsammans med hennes arbetskamrater på flera resor inom Kina, men även Japan, Sydkorea och Taiwan.

En av resorna jag minns mest var ett flyg under det kinesiska nyåret 2011 till sydöstra Kina och fyramiljonersstaden Shantou med omgivningar. Ingen i staden verkade överhuvudtaget sett en västerlänning tidigare och det blev många fotosessioner, främst med barn vars föräldrar ville fota barnen med den exotiske utlänningen.

Jag kan skriva mycket mer om detta och om att vara ungefär som en rockstjärna bara på grund av utseende, men det kanske jag skriver mer om senare. Absolut inte enbart positivt att bli uppmärksammad på detta sätt, utan snarare tvärtom många gånger, vilket hände ett par gånger under just denna resa.

Här dock ett mycket positivt möte på den lilla ön Nanao dit en överbelastad bilfärja från Shantou tog oss och vår hyrda minibuss för några dagars sightseeing och avkoppling. Det var i februari, så det var inget badväder, men de här tre supertrevliga tjejerna på stranden utanför vårt hotell ville alla komma med på bild med den exotiske besökaren från Sverige och det mötet var till hundra procent positivt!

Det var kinesiskt nyår och alla flyg var fullbokade så återresan blev en lång, men underbart trevlig tågresa på 28 timmar tillbaka till Beijing.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>